Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Διαγωνισμός φωτογραφίας: "Κορινθιακός: Ομορφιές & Περιβαλλοντικά προβλήματα"

Η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Υπευθύνους Σχ. Δραστηριοτήτων & Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών Αχαΐας, Άμφισσας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας και Δυτικής Αττικής, διοργανώνουν Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα:

«Κορινθιακός: Ομορφιές και Περιβαλλοντικά προβλήματα» 

Διάρκεια: Από 10 Απριλίου 2013 έως 31 Μαΐου 2013

Σκοπός και στόχοςΣτόχος του διαγωνισμού είναι να δημιουργηθεί μια Συλλογή Φωτογραφιών με τις ομορφιές και τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Κορινθιακού Κόλπου. Η Συλλογή αυτή είναι ξεχωριστή γιατί θα προσπαθήσει να καλύψει σφαιρικά τον Κορινθιακό Κόλπο και θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας εκπαιδευτικών και μαθητών από σχολικές μονάδες τεσσάρων διαφορετικών περιφερειών. Η Συλλογή των Φωτογραφιών θα ανέβει στο διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν οι μαθητές που ζουν γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο. Να κοιτάξουν γύρω τους με κριτική ματιά, και μέσα από τις καθημερινές τους εικόνες να συνειδητοποιήσουν και να καταγράψουν τις ομορφιές και τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής τους, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον Κορινθιακό Κόλπο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής 
  1. Στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε μαθητής Γυμνασίου ή Λυκείου από τους Νομούς Αχαΐας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας και Δυτικής Αττικής. 
  2. Η κάθε συμμετοχή στο διαγωνισμό θα περιλαμβάνει έως δύο φωτογραφίες, μία με θεματολογία σχετική με: α) τα περιβαλλοντικά προβλήματα και μία με θεματολογία σχετική με: β) τις ομορφιές του Κορινθιακού Κόλπου. 
  3. Κάθε υποβαλλόμενη φωτογραφία θα πρέπει να συνοδεύεται από μια σύντομη περιγραφή (π.χ. τοποθεσία, συναισθήματα, σύνθημα, απόφθεγμα, προβληματισμό, πρόταση, κτλ). 
  4. Για κάθε φωτογραφία που θα υποβάλει ένας μαθητής θα πρέπει να έχει τα πνευματικά της δικαιώματα. 
  5. Η ανάλυση των φωτογραφιών θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή με τον περιορισμό πως συμμετοχή κάθε μαθητή (μία ή δύο φωτογραφίες) δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 1 ΜΒ.
Διαδικασία υποβολής συμμετοχών
  1. Οι φωτογραφίες θα υποβληθούν από τις Σχολικές Μονάδες. Κάθε Σχολική Μονάδα για να υποβάλει συμμετοχές στο διαγωνισμό θα πρέπει να ορίσει έναν υπεύθυνο εκπαιδευτικό ο οποίος θα αναλάβει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας υποβολής των φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Coppermine. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός θα συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση http://bit.ly/Yqr9cJ. 
  2. Η ηλεκτρονική υποβολή των φωτογραφιών των μαθητών θα γίνει στο δικτυακό τόπο του 1ου ΣΕΚ Άμφισσας (http://1sek-amfiss.fok.sch.gr/competition2013) ανά σχολική μονάδα, από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό, με βάση τους κωδικούς που θα του αποδοθούν μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στο προηγούμενο βήμα. 
  3. Η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής της Σχολικής Μονάδας θα γίνεται δεκτή από τις 10/4/2013 και ώρα 00:00 έως και τις 20/05/2013 και ώρα: 23:59. 
Αξιολόγηση συμμετοχών
  1. Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο δικτυακό τόπο του 1ου ΣΕΚ Άμφισσας (http://1sek-amfiss.fok.sch.gr/competition2013). Δικαίωμα μιας ψήφου για κάθε φωτογραφία έχουν όλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί με λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. 
  2. Η ηλεκτρονική αξιολόγηση των φωτογραφιών θα γίνεται έως τις 31/05/2013 και ώρα 24:00 
  3. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα γίνει κλήρωση από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας. 
Βραβεία – Ειδοποίηση νικητών
  1. Θα απονεμηθούν έπαινοι στους πέντε πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας και τις σχολικές τους μονάδες, ενώ βεβαιώσεις συμμετοχής θα λάβουν εκτός από τους μαθητές, οι σχολικές μονάδες και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί. 
  2. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2013 και θα ειδοποιηθούν προσωπικά. 
Διάχυση αποτελεσμάτων
  1. Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Π.Ε. Άμφισσας στα πλαίσια σεμιναρίου για το Περιφερειακό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Κορινθιακός, Η μικρή μας θάλασσα» το επόμενο σχολικό έτος, 2013-14. 
  2. Οι φωτογραφίες που θα βραβευτούν, αλλά και όλες οι άλλες φωτογραφίες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε εκθέσεις φωτογραφίας, να δημοσιευτούν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ή το διαδίκτυο και να αναπαραχθούν σε έντυπα οιασδήποτε μορφής στα πλαίσια προβολής του διαγωνισμού. 
  3. Στις φωτογραφίες θα αναφέρονται το ονοματεπώνυμο και το σχολείο του μαθητή καθώς και μια σύντομη περιγραφή τους. 
Γενικοί όροι
  1. Οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκ/σης που διοργανώνουν το διαγωνισμό θα διατηρήσουν το δικαίωμα να προβάλουν και να αναφέρονται στις φωτογραφίες οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. 
  2. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των όρων του, των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.